“Rafizi vs Anwar: Setia Tidak Berbalas?”
Oleh Mohd Sayuti Omar
Hal ini diungkit oleh Rafizi. Padahal dia lebih lama dalam PKR tetapi diabaikan Anwar. Kenapa?
Rafizi juga kata dia tahu lama dah Ramanan telah menambat hati Anwar dan Anwar tertawan. Masa nak letakkan Ramanan bertanding di Sungai Bukoh Anwar merayu kepadanya sampai tergenang airmata.
Dia terpaksa akur sebab Anwar presiden, tetapi mengingatkan jagan lantik Ramanan sebagai menteri.
Persoalanya kenapa Anwar begitu cair dengan Ramanan dan liat dengan Rafizi bahkan sampai mahu singkirkan Rafizi. Apakah faktornya. Apakah kerana wang. Kalau kerana wang kumpul wang banyak banyak kemudian baru bernegosiasi dengannya.
Jika Rafizi tahu lebih awal tetapi kenapa dia tidak bertindak segera. Sia sialah Rafizi mengenali Anwar dan baik dengannya, membantunya tetapi tidak kurang mendapat kasih sayang daripada Anwar.
Disini sekali lagi “bijak” orang India bermain politik ketimbang orang Melayu. Dan cara dan cara Rafizi bertindak ke atas Anwar kini sudah terlambat. Kesan daripada tindak kini tidak menguntungkan sesiapa baik untuknya fan juga Anwar.
Tragedi dan kisah dilalui Rafizi dengan Anwar ini perlu dijadikan iktibar dan sebuah epik politik. Jangan mengadah setelah teratuk. Trims.




Tiada ulasan
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.